Ambulant arts | 8 - 24 uur | regio Zuid-Holland en Hollands Midden

Baan gegevens

 • Bedrijf: Expertisecentrum Euthanasie
 • Plaats: Den Haag
 • Plaatsingsdatum: 24-02-2020
 • Werkniveau: Universitair
 • Werkervaring: 5 - 10 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract, Tijdelijk contract


Algemene omschrijving

In Nederland is euthanasie bij Wet geregeld. Expertisecentrum Euthanasie wil op een zorgvuldige en zorgzame wijze een bijdrage leveren aan de praktijk van de Euthanasiewet. Wij vinden dat iedereen die ondraaglijk en uitzichtloos lijdt én een euthanasieverzoek heeft, recht heeft op een zorgvuldig onderzoek naar deze euthanasiewens. Bij voorkeur vindt dit onderzoek plaats door de behandelend arts, zo nodig met onze hulp. Als dat niet kan, biedt Expertisecentrum Euthanasie een vangnet. Altijd binnen de kaders van de wet, altijd zorgvuldig & zorgzaam.
Raadpleeg ook onze website voor meer informatie: www.expertisecentrumeuthanasie.nl.

Onze ambulante teams, bestaande uit een arts en een verpleegkundige, zijn in heel Nederland werkzaam. In de afgelopen jaren is het aantal ambulante teams hard gegroeid. Inmiddels zetten circa 70 ambulant artsen en 70 ambulant verpleegkundigen zich in voor het werk van Expertisecentrum Euthanasie.

Ten gevolge van aanhoudende groei van het aantal hulpvragen zijn wij op dit moment voor de regio’s Zuid-Holland en Hollands Midden op zoek naar:

Ambulant Artsen(m/v) | 8-24 uur, flexibel in te plannen

Als arts bij Expertisecentrum Euthanasie verleen je kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg.

Hoe wij werken, in het kort
Expertisecentrum Euthanasie werkt binnen de kaders van de euthanasiewet. Artsen en verpleegkundigen die zich inzetten voor Expertisecentrum Euthanasie werken vanuit huis en geven zelf aan wanneer en hoeveel patiënten zij toegewezen willen krijgen. Het gaat daarbij om patiënten die doorgaans in de regio van het huisadres van de medewerker woonachtig zijn. Per patiënt wordt een ambulant team samengesteld, dat bestaat uit een arts en een verpleegkundige van Expertisecentrum Euthanasie. De samenstelling van het team kan per patiënt verschillen. Bij de koppeling van een patiënt aan een arts en verpleegkundige wordt gekeken naar de benodigde specifieke expertise en de beschikbaarheid van de ambulant werkende zorgverlener. Het ambulante team legt visites af aan patiënten om het euthanasieverzoek te bespreken en te onderzoeken. De resultaten van het onderzoek worden getoetst aan de criteria uit de euthanasiewet. Als blijkt dat de arts aan de criteria van de wet kan voldoen, kan euthanasie worden gegeven.

Gestelde eisen

 Wat wij vragen

 • Geldige BIG registratie als arts welke nog ten minste 5 jaar geldig is;
 • Ruime en relevante praktijkervaring;
 • Woonachtig in de regio Zuid-Holland of Hollands Midden;
 • Affiniteit met de doelstellingen van Expertisecentrum Euthanasie;
 • Sterke communicatieve en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden en in staat zijn emotioneel belastende gesprekken te voeren;
 • In hoge mate zelfstandig en in teamverband kunnen functioneren;
 • Besluitvaardig, doortastend en initiatiefrijk zijn.

Uren

8 - 24 uur flexibel in te plannen

Meer informatie

Wat wij bieden
Je komt te werken in een professionele organisatie met een prettige sfeer. De werkzaamheden vinden in jouw regio plaats, evenals de regiobijeenkomsten met bijbehorende intervisie. Daarnaast worden 2 studiedagen per jaar in het midden van het land gepland. Deze studiedagen vinden plaats onder werktijd en accreditatie wordt steeds aangevraagd.
Voordat je bij ons start, volgt eerst een geaccrediteerde meerdaagse starterstraining. We bieden in eerste instantie een 0-urencontract aan voor 9 maanden. Bij wederzijdse tevredenheid kan een overeenkomst voor onbepaalde tijd volgen, met de afspraak voor een vast aantal uren per week. Wil je meer weten over Expertisecentrum Euthanasie, raadpleeg dan onze website: www.expertisecentrumeuthanasie.nl.

Interesse?
Heb je interesse in deze functie, dan ontvangen wij je CV en motivatiebrief graag via de mail. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marc Mulders, onze manager Patiëntenzorg. 

Informatie over Expertisecentrum Euthanasie

We begeleiden artsen bij euthanasietrajecten van hun patiënten en verlenen zorg aan hulpvragers die bij hun eigen behandelaar niet terecht kunnen. Artsen geven we informatie, advies, concrete ondersteuning en (na)scholing. Met name voor hulpvragers met complexere euthanasieverzoeken vormt Expertisecentrum Euthanasie een vangnet. Iedereen met een......
Lees meer over Expertisecentrum Euthanasie

Expertisecentrum Euthanasie
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op MedischeBedrijvenVacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Medische bedrijven Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Medische bedrijven.
 • Medisch manager | 24 - 32 uur

  Toegevoegd op 24-02-2020 door Expertisecentrum Euthanasie

  In Nederland is euthanasie bij Wet geregeld. Expertisecentrum Euthanasie wil op een zorgvuldige en zorgzame wijze een bijdrage leveren aan de praktijk van de Euthanasiewet. Wij vinden dat iedereen die ondraaglijk en uitzichtloos lijdt én een euthanasieverzoek heeft, recht heeft op een zorgvuldig onderzoek naar deze euthanasiewens. Bij voorkeur vindt dit onderzoek plaats door de behandelend arts, zo nodig met onze hulp. Als dat niet kan, biedt Expertisecentrum Euthanasie een vangnet....

  Expertisecentrum Euthanasie
 • Ambulant psychiater | 8-24 uur flexibel in te plannen

  Toegevoegd op 24-02-2020 door Expertisecentrum Euthanasie

  In Nederland is euthanasie bij Wet geregeld. Expertisecentrum Euthanasie wil op een zorgvuldige en zorgzame wijze een bijdrage leveren aan de praktijk van de Euthanasiewet. Wij vinden dat iedereen die ondraaglijk en uitzichtloos lijdt én een euthanasieverzoek heeft, recht heeft op een zorgvuldig onderzoek naar deze euthanasiewens. Bij voorkeur vindt dit onderzoek plaats door de behandelend arts, zo nodig met onze hulp. Als dat niet kan, biedt Expertisecentrum Euthanasie een vangnet....

  Expertisecentrum Euthanasie
 • Ergotherapeut

  Toegevoegd op 04-02-2020 door MedWay People

   Wij zijn opzoek naar versterking van een goede ergotherapeut voor een multidisciplinair team bij een van onze opdrachtgever in Lelystad. Ben jij ergotherapeut en toe aan een nieuwe baan met veel afwisseling en uitdaging? Lees dan snel verder. De zorg is gericht op het behandelen van vermoeidheidsklachten, overgewicht, hartrevalidatie, burn-out en eerste-lijn. Je werkt daarbij nauw samen met fysiotherapeuten, oefentherapeuten, psychologen, slaapspecialisten en een internist. Je...

  MedWay People
 • Ambulance Chauffeur (SOSA / AMBAC) Welkomstbonus van € 500 tot € 1000 bij indiensttreding

  Toegevoegd op 16-12-2019 door VZA International B.V.

  Om ons team te versterken zijn wij opzoek naar enthousiaste Ambulance verpleegkundigen! Je kunt zowel besteld vervoer als repatriëringen (met het vliegtuig of over de weg) bij ons doen, of een combinatie hiervan. Je kunt vanaf 1 van onze locaties opstarten; Amsterdam, Waalwijk, Echt, Waalre, Elburg. Indien je verder weg woont bieden we je een hotelovernachting aan. Het werk kan is eventueel te combineren met je huidige baan dan wel (vervroegd) pensioen of FLO. Je kunt je...

  VZA International B.V.

MedischeBedrijvenVacaturebank.nl - Nieuwe medische bedrijven vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe medische bedrijven baan of nieuwe collega's? Op de MedischeBedrijvenVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

Over MedischeBedrijvenVacaturebank.nl

MedischeBedrijvenVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank