Banen zoeken

bv. functie, bedrijf, niveau
Uitgebreid zoeken
De nieuwste banen in je mailbox?

Maak een job-alert aan en ontvang de nieuwste banen direct in je mailbox.

Job-alert aanmaken

Ruzie tussen Menzis en farmabedrijf escaleert

Toegevoegd op 09-05-2019

Een juridisch conflict tussen zorgverzekeraar Menzis en het Brits-Zweedse farmabedrijf AstraZeneca is verder op scherp komen te staan. Een poging van de twee partijen om tot een vergelijk te komen, is mislukt. De verzekeraar en het farmaconcern treffen elkaar vrijdag opnieuw in de rechtbank in Den Haag.

Menzis daagde AstraZeneca vorig jaar al voor de rechter, omdat het farmaconcern een patent op het medicijn Seroquel - een middel tegen hallucinaties en wanen - kunstmatig zou hebben opgerekt. Daardoor zou AstraZeneca de prijs van het medicijn langer hoog hebben gehouden, tot de Nederlandse rechter het patent in 2014 ongeldig verklaarde. Menzis stelt dat zij als verzekeraar €4,3 mln te veel heeft betaald.

Verzoek van de rechtbank
In september stuurde de rechter de twee partijen terug naar de onderhandelingstafel. Omdat discussies over het patentrecht op medicijnen vaker tot conflicten leiden, kregen Menzis en AstraZeneca van de rechtbank het verzoek om hun branchegenoten bij het overleg te betrekken. De rechtbank hoopte dat de farmabedrijven en zorgverzekeraars een algemene afspraak konden maken over de financiële afhandeling van dit soort zaken.

Lees verder op de website van Financieel Dagblad

Laatste nieuwsberichten

Hieronder vindt u de laatste 5 nieuwsberichten die geplaatst zijn.

MedischeBedrijvenVacaturebank.nl - Nieuwe medische bedrijven vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe medische bedrijven baan of nieuwe collega's? Op de MedischeBedrijvenVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

Over MedischeBedrijvenVacaturebank.nl

MedischeBedrijvenVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank