Banen zoeken

bv. functie, bedrijf, niveau
Uitgebreid zoeken
De nieuwste banen in je mailbox?

Maak een job-alert aan en ontvang de nieuwste banen direct in je mailbox.

Job-alert aanmaken

Medicijnfabrikanten willen openheid Britse collega's over prijsverhoging

Toegevoegd op 01-07-2019

Nederlandse geneesmiddelenfabrikanten roepen het Britse bedrijf Essential Pharma op om met een toelichting te komen op de aanzienlijke prijsverhoging van het medicijn Priadel. Dat wordt gebruikt door mensen met een bipolaire of depressieve stemmingstoornis.

Honderd Priadel-pillen kosten met ingang van vandaag niet meer 4,76 euro, maar 15,78 euro. Dat is de maximale verhoging die wettelijk mogelijk is. De Britse fabrikant kocht het middel een paar maanden geleden.

Woede
Op de prijsverhoging is verontwaardigd gereageerd. Onder meer patiëntenverenigingen maken zich kwaad. "Voor het merendeel van de patiënten helpt dit medicijn om de stemming stabiel te houden en een depressie of (hypo)manie te behandelen en te voorkomen", lieten ze gisteren weten. "Het betreft hier een kwetsbare groep."

De woede is des te groter omdat Essential Pharma eerder al de prijs verhoogde van een alternatief voor Priadel, Camcolit. Ook toen ging het om een verhoging tot het maximumtarief en waren de productierechten kort daarvoor gekocht.

Lees verder op NOS.nl

Laatste nieuwsberichten

Hieronder vindt u de laatste 5 nieuwsberichten die geplaatst zijn.

MedischeBedrijvenVacaturebank.nl - Nieuwe medische bedrijven vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe medische bedrijven baan of nieuwe collega's? Op de MedischeBedrijvenVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

Over MedischeBedrijvenVacaturebank.nl

MedischeBedrijvenVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank